Monday 11 March 2013

Evoluția unui chec pufos

     Cred că sunt cea mai pofticioasă persoană pe care o cunosc. Mă declar dependentă de dulciuri, începând de la mărunțișuri precum caramele, bomboane, ciocolată (cu cremă, fără cremă, amăruie, cu lapte, cu biscuiți), aș mânca și ciocolată cu ciocolată! până la înghețată, prăjituri, torturi, tortulețe, tarte, clătite, brioșe, papanași....Cred că dacă s-ar interzice dulciurile aș avea nevoie de o clinică de reabilitare. Aș putea renunța la cafea, la țigara de la cafea, la pâinea din sandviș sau la carnea din shaworma, dar fără dulciuri aș fi ca Bianca fără buze, Tonciu fără perle (a se citi nas) sau Eba fără succesuri.
     Vorba aia, e destul de amară viața încât să renunțăm și la zahărul din cafea. Pe mine dulciurile mă binedispun, mă umplu de energie, cred că serotonina si adrenalina mea funcționează pe bază de glucoză.
     Și cum nu îmi place doar să imi răsfăț papilele gustative, din când în când îmi mai testez și calitățile gastronomice sau culinare. Noroc că o fac singură sau cel mult cu o prietenă. Dacă e vorba de gătit feluri de mâncare nu am nicio problemă, 2 din 3 rețete noi pe care le încerc, îmi iasă acceptabil. Dar când vine vorba de prăjituri cred că o bucătărie în afara județului ar fi cea mai indicată.
     Azi a fost una din zilele acelea în care aveam și chef, aveam cu ce și cu cine :)) Imaginația mea îmi spunea:  ”încearcă o rețetă nouă!” iar singurul neuron rațional urla din toți rărunchii: ”în cel mai rău caz un chec!”. A fost printre puținele dăți când a învins rațiunea și m-am apucat eu frumușel de un chec.
     Când am văzut rezultatul final nu știam dacă îmi vine să plâng de ciudă, să urlu de nervi sau să mă pufnească râsul, dar când am văzut-o pe A. cum se împrăștia de râs, ambiția din mine m-a împins să mai fac unul. Buun! Partea proastă e că uitasem praful de copt. Așa a apărut al treilea, care din cauza unor extorsiuni (probabil temperatura prea mare) a crăpat. Dar important e să ai ambiție...și ouă, nuci, zahăr, măr, ciocolată, stafide etc.
      Deci astăzi am făcut evoluția unui chec pufos începând de la checul ”primatus rahiticus” până la checul ”Marea pufoșenie”. Atașez și o poză să mă credeți pe cuvânt!

2 comments:

  1. :)):)) Umorul tau e absolut...delicios.

    Un gand senin ca primavara !

    ReplyDelete
  2. Mulțumesc mult. Ți-am trimis o rezervă de zâmbete înapoi în caz că ți se termină vreodată ale tale. Am dat un ochi pe blogul tău și scrii foarte profund și blogroll-ul e pe măsură. O să mai trec pe acolo :)

    ReplyDelete

Total Pageviews